Tipărire

Testamentul lui Isus

Daniel Bota ¦ Spiritual

CA decembrie 2016 BT Page 14 Image 0001

De-a lungul vieţii, am citit şi studiat cărţi în domeniul conducerii, semnate de unii dintre cei mai recunoscuţi lideri şi formatori de opinie din întreaga lume. Multe dintre sfaturile oferite de aceştia dovedesc înţelepciunea căpătată pe parcursul vieţii lor, sunt bine scrise şi găseşti multe idei sclipitoare. Incontestabil, am avut ce învăţa, însă toate aveau un minus comun, şi anume nedesăvârşirea celui ce vorbea. Acesta este deficitul tuturor celor care vorbim frumos, ideatic despre valori morale. Ne pricepem aproape desăvârşit să înşirăm vorbe pe tema desăvârşirii, dar avem lacune în a trăi ceea ce expunem meşteşugit în cuvintele noastre.

De aceea am hotărât să mă opresc, pentru o vreme, din a mai citi operele acestor mari lideri şi să mă întorc la cele afirmate de cel mai mare Lider al tuturor timpurilor, Isus Hristos, acest Om şi Dumnezeu veşnic, care n-a zis niciodată nimic fără ca mai întâi să facă. Cel care nu doar a vorbit despre ideal, ci l-a manifestat şi trăit atât de perfect, încât cuvintele nu vor fi niciodată îndeajuns ca să-i vestească faptele (Ioan 21:25). 

Esenţa tuturor învăţăturilor Sale este că nu există succes autentic şi nici viaţă, aşa cum a fost gândită ea de Creator, în afara existării noastre în El şi a Lui în noi. Depărtarea de El înseamnă, în esenţă, dezintegrarea noastră. Deoarece suntem făcuţi de El, după asemănarea Lui, avem nevoie absolută de El, de cuvintele Sale, de instrucţiunile Sale pentru excelenta noastră trăire sub soare.

În acest testament al lui Isus nu vom găsi formule ale succesului, aşa cum ne-am aştepta, nu vom găsi modalităţi de a obţine o bunăstare trecătoare, pentru că orice lege am respecta cu stricteţe, rămânem condamnaţi la eşec. Succesul nu constă în aplicarea unor legi, chiar dacă respectarea lor aduce un bine evident. Un bine de acel fel este vremelnic în lumea aceasta.

Succesul vremelnic şi veşnic nu este ceea ce noi vom făuri, ci este ceea ce deja este făurit de cel mai mare Om de succes al omenirii, Isus Hristos. Predându-ne lui Isus, lăsându-ne locuiţi de El, primim tot ceea ce omul a visat şi a aspirat vreodată: tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte. Vă propun o parte din acest testament hristic, în vederea asumării şi trăirii lui.

............................................................................................................

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist. 

Daniel Bota este pastor în Conferinţa Banat.

Joomla SEF URLs by Artio