Tipărire

Cand Dumnezeu ne poarta pe culmi

Scris de Curierul Adventist on .

Interviu realizat de Redacția Curierul Adventist

 

Vă rugăm să ne spuneţi cine sunteţi şi cu ce vă ocupaţi. cosma

Mă numesc Ciprian Cosma, sunt din Cluj-Napoca, am 35 de ani, sunt căsătorit de 12 ani şi avem două fetiţe gemene de doi ani şi câteva luni. De câţiva ani lucrez pentru o companie americană, gestionând relaţia cu distribuitorii din Europa Centrală şi de Est.

 

În ce constă activitatea dvs.?

Este un rol complex ce implică foarte mult timp petrecut departe de casă. Teritoriul se întinde din Ucraina până în Israel şi, datorită amestecului cultural al oamenilor cu care interacţionez, este foarte dinamic şi, în acelaşi timp, plin de provocări. Însă, în principiu, mă asigur că este respectat cadrul general şi direcţiile de business ale companiei de către toţi partenerii din aceste ţări şi îi ajut prin diferite instrumente să crească şi să-şi dezvolte la rândul lor afacerea.

 

Cum aţi ajuns să ocupaţi acest post?

Nu a fost un post pentru care am aplicat în mod intenţionat. Însă cochetam de ceva timp cu ideea fie de a emigra, fie de a lucra pentru o companie multinaţională. Unul dintre partenerii cu care colaboram atunci m-a recomandat pentru această poziţie. Îmi amintesc ca am ezitat atunci când am fost invitat la un interviu în Germania. Eram proaspăt venit la credinţă şi nu ştiam exact dacă acesta este drumul pe care trebuie să merg. În cele din urmă, am decis că voi merge la interviu chiar dacă singurul lucru pe care-l voi obţine va fi să le spun acelor oameni despre credinţa mea. Lucru pe care l-am şi făcut, fără a avea alte aşteptări. Într-o seară a sunat telefonul ca să-mi spună că au ales să continue cu mine.

 

Cum aţi cunoscut Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea şi când v-aţi alăturat ei?

Provin dintr-o familie de penticostali nepracticanţi şi ştiam de copil de existenţa adventiştilor. Însă nu m-am gândit niciodată că mă voi alătura acestei biserici. Probabil, ca pentru mulţi alţii, a fost nevoie de un moment de cumpănă în viaţa familiei care m-a determinat să iau o decizie cu privire la aspectul spiritual al existenţei. De ce am ales Biserica Adventistă? Pentru că am văzut că oamenii se schimbă, că sunt în căutarea unor „scurtături”, interpretând Biblia după cum le convine, şi atunci mi-am spus că trebuie să caut o biserică în care adevărul scris este respectat. Şi, ca să nu fie loc de interpretare, singurul lucru pe care l-a scris Dumnezeu cu degetul este Legea. Mi s-a părut normal să învăţ să respect toate Cele Zece Porunci şi astfel să devin membru în Biserica Adventistă, în mai 2007.

...................................................................................................

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist.

Joomla SEF URLs by Artio