Tipărire

Ce-i mai bun poate fi al tau

Scris de Emil Rădulescu on .

 Alege ce este cel mai bun; foarte repede obiceiul îl va face uşor şi plăcut.

De Emil Rădulescu ¦ Sănătate

cmbDumnezeu nu i-a creat pe oameni după chipul Său ca să-i abandoneze după ce au păcătuit. Vestea bună este că Isus Hristos a ales să ia asupra Sa sentinţa, pentru ca toţi cei care-L primesc să poată trăi veşnic. Deoarece prezentarea caracterului lui Dumnezeu ca fiind aspru şi neiertător nu putea fi înlăturată cu uşurinţă, Dumnezeu L-a trimis pe Isus Hristos, singurul Său Fiu, care putea dezvălui, în întregime, dimensiunile iubirii divine faţă de omenire. Păcatul a deformat şi aproape a şters chipul lui Dumnezeu din om. Scopul planului de mântuire a fost de a reface acest chip. Readucerea oamenilor la desăvârşirea de la creaţie constituie marele scop al vieţii lui Isus Hristos. El nu numai că a dat un exemplu, ci vrea să ne ajute în mod direct. Numai cu ajutorul Lui putem trăi o viaţă sfântă, putem avea un stil de viaţă deosebit, care constituie semnul puterii Lui transformatoare.

Ştiinţa confirmă

Cercetările moderne nu numai că au confirmat avantajele stilului de viaţă adventist, ci ne-au furnizat şi înţelegerea mecanismelor prin care modul de viaţă poate determina apariţia unor trăsături noi, utile vieţii şi sănătăţii, care se pot transmite generaţiilor următoare, fără a necesita modificări ale genelor, care se realizează după mulţi ani. Acum, epigenetica poate explica faptul, de obicei neglijat, că speranţa de viaţă ţine şi de ceea ce au mâncat şi de stilul de viață al părinţilor înainte de naşterea noastră. Nu este nicio exagerare să spunem că suntem ceea ce au introdus în organismul lor mamele noastre. Cercetări efectuate pe animale arată că lipsa unor componente din alimentaţie în perioada gravidităţii influenţează macazuri biologice importante pentru tot restul vieţii copilului.

În general, în primele zile sau săptămâni după concepţie, când viitoarele mame nici nu ştiu că sunt însărcinate, printr-un stil de viaţă sănătos, ele le-ar putea face mult bine copiilor lor. Ştiinţa recomandă ca factorii nocivi, cum ar fi fumatul, consumul de alcool şi cafeaua să fie înlăturaţi deja când se plănuieşte o sarcină, iar alimentaţia să fie cât mai sănătoasă cu putinţă. Un exemplu îl constituie spina bifida, o malformaţie vertebrală care, în Europa, apare la un nou-născut din 1 000. Această malformaţie ar putea fi prevenită dacă viitoarele mame ar consuma o cantitate suficientă de acid folic, care se găseşte din abundenţă în alimentaţia vegetariană.

..............................................................................................................

Emil Rădulescu este medic pensionar, specializat în medicină internă.

Pentru mai mult comandă aici revista Curierul Adventist.

Joomla SEF URLs by Artio