Tipărire

Perspective

De Virgiliu Peicu

 

În prima lună a fiecărui an, mai mult decât oricând ne gândim şi ne întrebăm cum va fi anul care vine și ce așteptări avem. Tot aşa suntem înclinați să facem și cu anul 2014.

Într-o discuție cu un prieten, am aflat că ceea ce își dorește de la anul 2014 este să devină creștin. „Cum?”, am întrebat foarte mirat. „Tu eşti un pastor foarte bun, printre cei mai buni pe care îi cunosc eu, cum de îţi doreşti să devii creştin?” ,,Asta-mi doresc!” a întărit el.

Gândindu-mă la răspunsul lui, mi-am amintit de o declaraţie a istoricului şi educatorului adventist George Knight: ,,Am devenit adventist în 1957 şi am devenit creştin în 1985...” E surprinzător, nu? Cum aşa? Care este diferenţa?

G. R. Knight a explicat că atunci, în 1985, a înţeles pentru sine dragostea lui Dumnezeu. Atunci a început să trăiască viaţa de credinţă din iubire, nu din datorie şi nici din interes pentru a fi mântuit. „Când am început să doresc Scriptura sau să vorbesc despre Isus din plăcerea inimii mele, nu din motive de slujire sau datorie religioasă, am descoperit pentru mine dragostea lui Dumnezeu. M-am simţit iubit aşa cum îmi iubesc și eu copiii. M-am simţit apreciat şi dorit de Tatăl meu. Atunci am înţeles cum poţi deveni creştin după mulţi ani de predicare şi teologie.”

Îl slujim pe Dumnezeu din datorie, din interes sau din dragoste? L-am sluji şi dacă n-am căpăta nimic de la El? L-am sluji doar pentru că este Tatăl nostru, pentru că El reprezintă adevărul, frumosul şi virtutea? Numai aceste motive ne fac să fim adevăraţi creştini. Ellen White, în cartea Calea către Hristos, ne recomandă trei întrebări: „La cine te gândeşti cu drag? Despre cine vorbeşti cu drag? Pe cine aştepţi cu drag?” Dacă răspunsul tău este ,,Isus”, atunci ai devenit un creştin adevărat. Un creştin autentic are ca unică motivaţie pentru viaţa şi credincioşia lui iubirea pentru Isus.

Andre Agassi, un fost lider mondial în tenisul profesionist, a câștigat în cariera sa opt turnee de Grand Slam și o medalie olimpică de aur. În cartea sa Open: o biografie, apărută, în 2011, la Editura Publică, a scris următoarele: ,,Numele meu este Andre Agassi. Trăiesc din tenis, deşi urăsc tenisul; îl urăsc cu o patimă întunecată şi secretă şi totdeauna l-am urât.” A intrat în tenis împins de tatăl său, apoi, neştiind să facă altceva şi pentru că tenisul îi aducea mulţi bani, l-a jucat. L-a urât, dar l-a jucat perfect. L-a jucat din datorie pentru tatăl său, l-a jucat din interes, dar nu din iubire.

Câţi dintre noi nu jucăm perfect, nu mimăm perfect, câţi nu purtăm o mască de buni creştini, dar nu iubim ce trăim? Agassi n-a avut curajul să pună întrebări, să aibă îndoieli, pentru că îi era frică de familie, de fani, de societate şi a trăit cu mască.

Când ajungi să nu-ţi mai pese de opiniile celor din jurul tău, pentru că ai înţeles că răspunzi în faţa Altcuiva, care este deasupra tuturor, atunci ai înţeles adevărata libertate. Atunci poţi să te bucuri pe deplin de ceea ce faci pentru Dumnezeul tău. Atunci iubirea ta răspunde iubirii lui Isus. Îţi va aduce anul pe care l-am început această împlinire?

De tine depinde dacă în anul 2014 vei cunoaşte dragostea lui Dumnezeu. Dacă aceasta este dorinţa ta, avem în Apocalipsa 3:18 soluţia şi îndemnul: „Te sfătuiesc”. Nu te oblig, ,,...te sfătuiesc să cumperi de la Mine”. Eu vreau să te înnobilez, vreau să dai masca jos, pentru că Eu ştiu cum eşti în realitate.

Mântuitorul încheie mesajul spunând: „Eu stau la uşă şi bat...” De tine depinde, de mine depinde dacă uşa se deschide ca să intre El, cu iubirea Lui, în inima noastră. De noi depinde cum va fi anul 2014. De noi va depinde dacă vom trăi urând sau dacă vom iubi trăind.

Virgiliu Peicu, redactor-șef la  Curierul Adventist

Joomla SEF URLs by Artio