Tipărire

Odaita de rugaciune din biserica ta

Scris de Daniel Salagean.

 de Daniel Salagean

 

„Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa, si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal  tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.” Matei 6,6

 

turda 1Totul era pregatit pentru inaugurare, dupa doi ani de sacrificii si daruire. Bucuria celor 76 membri si a celor cativa prieteni de adevar era  mare. Ultima piatra a fost pusa.

Istoria Bisericii Turda Speranta a fost scrisa in locul pe care Domnul mi l-a descoperit acum 11 ani. In anul 2000, mai multe familii adventiste au avut dorinta sfanta sa infiinteze o Biserica adventista intr-o locatie noua. Un inceput slab..., dar plin de incredere, entuziasm si multa dragoste. Noi, cei 26 membri, am inceput sa ne rugam impreuna in odaita, asa cum nu ne rugaseram niciodata in celelalte biserici mari, traditionaliste.

In fiecare Sabat ne spuneam experientele in public, si eram asigurati ca Domnul are un plan maret cu aceasta mica Biserica.

In anul 2002 a avut loc primul botez, apoi a urmat inca unul la interval de o luna. Am fost incredintati ca Domnul lucreaza si aceasta mica grupa se mareste rapid.

Domnul adauga mereu la numarul membrilor bisericii. Partasia din fiecare Sabat, modul in care se tineau serviciile divine, pline de experiente,  faceau ca prezenta Duhului Sfant sa fie simtita in Biserica din Turda.

In anul 2008 eram deja peste 60 membri. Cladirea veche era neincapatoare. Trebuia facut ceva. Ne rugam mult ca Domnul sa ne descopere ce sa facem. A venit momentul in care credinta  grupei de credinciosi sa fie pusa la grea incercare:  O Biserica noua!  Cum va fi posibil?

Cu ce? Cu cine?

Am inceput prin credinta, fara resurse financiare.  Vedeam cum  in fiecare faza a constructiei Dumnezeu ne asigura resursele . De multe ori am comandat materiale fara sa avem banii necesari sa le achitam si la data scadenta ei veneau in mod uimitor. Niciodata nu a stagnat lucrarea din lipsa fondurilor.

Eram uimiti cum suflete din afara Bisericii veneau zi de zi si ajutau la ridicarea constructiei. In aceasta perioada , ridicarea Bisericii ne-a unit si multi si-au predat inima Domnului.

Fiecare ocazie de botez era o mare sarbatoare. Nu imi venea sa cred ce vedeam. Majoritatea membrilor din Biserica erau nou veniti la credinta. Venirea lor a adus un suflu nou si o reinviorare a Bisericii.

Toti musafirii care veneau in vizita ramaneau impresionati de atmosfera din Biserica.

Imi vedeam visul implinit. Plangeam de bucurie. A Domnului sa fie slava, lauda si multumirea.

Era ziua de joi, se apropia 10 septembrie 2011, ziua inaugurarii. Ceva parca lipsea.

Aveam cateva spatii la subsolul cladirii din vechea locatie. Unii doreau sa le astupe, adevarul e ca ne cam incurcau pe parcursul constructiei si necesitau cheltuieli in plus. Eu stiam ca Domnul avea un plan maret cu odaita de sub cladire.

De mult se vorbea de o camera special amenajata pentru rugaciune.

Imi placeau foarte mult acele camere de rugaciune pe care le-am vazut la Conferintele Generale ale Bisericii AZS.

De ce nu si la Turda Speranta?

A urmat o noapte de rugaciune, meditatie si planuri. Vineri, dis de dimineata, am inceput amenajarea acelui loc special de rugaciune. Un ambient placut, linistit, pe pereti  texte cu fagaduinte pretioase, ganduri despre rugaciune, o masuta mica si cateva perinite, un loc in care sa fii singur cu Dumnezeu.

A fost o surpriza si pentru cei 82 membrii care eram deja  la data respectiva. Ii vedeam cum ieseau pe rand cu ochii inlacrimati de bucurie. Toti eram si suntem convinsi ca aceasta Biserica a inaintat pe genunchi si ca viitorul va fi tot pe genunchi.

Azi, dupa 5 luni de la inaugurare, alti prieteni se pregatesc pentru botez.

Mare a fost surprinderea mea cand unul din ei (fost prezbiter baptist) a declarat ca datorita grupei de rugaciune (care se intilneau in fiecare seara la adunare) si datorita acestor frati scumpi care l-au adoptat in grupa lor, el s-a hotarit sa imbratiseze adevarul Advent. Iar un altul, (martor al lui Iehova) a declarat ca nu intelege cum a fost atitia ani  atit de departe de atitudinea pocaintei pe care o cere Hristos. 

Bucuria mea deosebit de mare m-a facut sa scriu acest articol, in speranta ca si alti frati vor fi incurajati in credinta, si vor incredinta planurile lor in mina Domnului , pentru ca la El nimic nu este imposibil si orice vis poate deveni realitate prin credinta si rugaciune. 

Va recomand cu caldura sa studiati cartea „Daca poporul Meu se va ruga” de Randy Maxwell.

Nu uitati:  Puneti multa pasiune in odaita de rugaciune. Si cand Biserica se roaga....... imaginati-va ce se va intimpla............

„Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, si va cauta Fata Mea, si se va abate de la caile lui rele, - Il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, si-i voi tamadui tara.” 2 Cronici 7,14.

Daniel Salagean este conducator de biserica in comunitatea Turda Speranta

Joomla SEF URLs by Artio