Tipărire

Info Curier - februarie 2014

Scris de Info Curier on .

Campania „Bărbaţi adevăraţi” a fost primită cu entuziasm           

„Conceptul campaniei «Bărbați ade­văraț a fost o alegere inspirată, aceasta fiind primită cu entuziasm de partenerii noștri. Printre aceștia s-au aflat Carrefour România, SanoVita, Primăria Municipiului București și Poliția București”, a declarat Sorin Goleanu, directorul ADRA România. „Datorită celor peste 35 000 de vizualizări ale clipului campaniei și cu sprijinul celor aproape 20 de instituții de presă, pe lângă materialele tipărite distribuite în cele 50 de standuri amenajate în magazinele Carrefour, a fost posibil ca mesajul să fie transmis la un nivel neatins până acum de niciuna dintre campaniile ADRA România.”

Produsul simbol – fularul albastru –, gândit ca un cadou ce poate fi oferit bărbaților adevărați de către soții, prieteni sau familii, ca emblemă a comportamentului pozitiv, a fost comandat atât în țară, cât și în Germania, Franța, Spania și Italia. Fularul este personalizat printr-o etichetă cu mesajul campaniei și indică apartenența purtătorului la categoria „bărbaților adevărați”.

Câteva televiziuni naționale ca RealitateaTV, RomaniaTV și SperanțaTV au ales să dubleze perioada de difuzare (până la două luni), iar spotul campaniei a fost văzut de milioane de români în fiecare zi. Mai multe instituții media au realizat emisiuni și interviuri dedicate acestei campanii. 

Campania ADRA România a reușit astfel să se detașeze de trendul victimizării, specifice campaniilor împotriva violenței în familie, și a ales să ofere modalități mai creative și mai eficiente de a lupta împotriva acestui fenomen extrem de răspândit în România. 

De asemenea, odată cu derularea campaniei, au fost oferite și modalități practice de ajutorare a celor afectați de acest fenomen, cum ar fi adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., la care cei afec­tați de violența în familie pot primi ajutor specializat.

Campania inedită, de încurajare a comportamentului pozitiv și de apreciere a bărbaților adevărați care iubesc, prețuiesc și protejează bunul lor cel mai de preț, familia, se adaugă astfel campaniilor de succes din anii trecuți cum ar fi: „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”, desfășurată în parteneriat cu campionul mondial Leonard Doroftei, sau „Ciocu’ Mare” destinată convingerii femeilor care suferă abuzuri să ia atitudine și să anunțe autoritățile.

Preluare din Info Adventist nr. 660 din 10 ianuarie 2014.


Patru noi pastori au fost hirotoniţi în Conferinţa Oltenia           

Sâmbătă, 21 decembrie, Biserica Ad­ventistă de Ziua a Șaptea din Craiova a fost gazda unui eveniment deosebit, prilejuit de hirotonirea a patru pastori. Aceștia sunt: Cătălin Băncău, pastor la Roșiori de Vede, Cosmin Blăjan, pastor de tineret la Craiova, Ciprian Ciurea, pastor la Turnu Severin și Cosmin Șerban, pastor la Rădoiești.

La eveniment, pe lângă membrii comitetului Conferinței Oltenia, au fost prezenți din partea Uniunii de Con­ferințe pastorii: Teodor Huțanu, preșe­dinte, Eduard Călugăru, trezorier, și Nelu Burcea, director al Departamen­tului de Libertate Religioasă și Relații Oficiale. Mesajul devoțional, ex­puneri­le
ulterioare sau cuvântul de trimitere au purtat prin inspira
ție către sutele de as­cul­tă­tori idei care
au lă­sat amprente spirituale pro­funde pentru su­flet. Actul pastoral în­-seamnă slujire, nu
etalare, presupu­ne un răspuns relevant la în­trebă­rile cerce­tă­toare ale Mântuitorului, precum
și o relație autentică a pastorului cu El.

La finalul programului, pastorii proaspăt hitotoniți și-au exprimat re­cu­noștința față de Dumnezeu și față de semeni, precum și dorința de a sluji biserica Domnului spre un viitor binecuvântat.

Preluare din Info Adventist nr. 660 din 10 ianuarie 2014.

Tipărire

Convocare

Scris de Info Curier on .

Convocare           

 

Comitetul Executiv al Uniunii de Conferințe a votat, în cadrul ședinței desfășurate în data de 18 noiembrie 2013, convocarea Adunării Generale a Uniunii de Conferințe. Aceasta urmează să aibă loc în zilele de 20 şi 21 aprilie 2014, în aula Institutului Teologic Adventist din Cernica, începând cu ora 11.


 

Tipărire

Info Curier - ianuarie 2014

Scris de Info Curier on .

100 de ani de la organizarea Bisericii Adventiste din vechiul Regat           

La începutul lunii decembrie, în comunitatea Labirint din București a avut loc aniversarea a 100 de ani de la organizarea comunităţilor şi câmpurilor misionare din teritoriile vechiului Regat în Conferința Română. 

Evenimentul și-a propus să prezinte istoria adventistă de atunci și până în prezent. Această prezentare a fost împărțită în trei secțiuni principale. Istoria Bisericii Adventiste din România a fost expusă de la începuturi și până la al Doilea Război Mondial de pastorul Gheorghe Modoran, până la Revoluția din 1989 de pastorii Dumitru Popa, Vasile Cojea, Aron Moldovan, iar perioada de până acum a fost prezentată de pastorul Adrian Bocăneanu.

Pe parcursul prezentărilor istorice, dar și a discuțiilor, s-a  amintit atmosfera dificilă în care s-a lucrat la începuturile bisericii. Experiențele au fost dureroase (bătăi, persecuție), dar și pline de amărăciune, fiind dat exemplul unui pastor din Bacău, care s-a oferit să rezolve pentru Securitate problema participării copiilor adventiști în Sabat la școală, în schimbul numirii într-un post la Uniune. Comitetul Uniunii de atunci s-a opus direcției cultelor; pastorul adventist a părăsit biserica de supărare că înțelegerea lui cu autoritățile statului nu a fost implementată în biserică. 

Ca o concluzie a acestei perioade, s-a reliefat ideea că, deși au fost vremuri grele pentru biserică, în ciuda vicisitudinilor istorice și a greșelilor umane, Dumnezeu Şi-a condus biserica din perioada interbelică și din cea comunistă. În ciuda persecuțiilor, acestea au fost perioade de aur pentru Biserica Adventistă.

Pastorul Adrian Bocăneanu s-a axat pe cei 24 de ani trecuți de la marile schimbări din societatea românească. „Acești ani au însemnat enorm și pentru Biserica Adventistă: libertate fără precedent, descătușarea energiei misionare atât de mult reprimate, formarea rapidă a sute de noi biserici și construcția, mai ușoară sau mai anevoioasă, a tot atâtea case de rugăciune, dezvoltarea sau formarea  instituțiilor specifice ale bisericii în domenii ca: educația, sănătatea, serviciile sociale, publicațiile, comunicarea prin radio şi televiziunea. Explozia numerică din prima parte a anilor ’90 a trecut repede și a trebuit să învățăm din nou partea migăloasă și dificilă a misiunii personale.”

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, pastorul Teodor Huțanu, a amintit și părțile negative ale istoriei adventiste recente. „Dacă în trecut, prin amenințări şi bătăi cu pumnul în masă, studiul Școlii de Sabat pe grupe a fost desființat, astăzi, fără amenințări, fără bătăi cu pumnul în masă, adică în libertate, grupele Școlii de Sabat parcă sunt tot mai puţine.”

Preluare din Info Adventist nr. 658 din 20 decembrie 2013


Serviciu religios special, pe vaporul Hans Lehmann           

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Constanța a primit o solicitare de a conduce un serviciu religios special din partea echipajului de pe vaporul Hans Lehmann, ancorat în portul Constanţa.

Căpitanul polonez al acestui vapor a solicitat ajutorul autorităţilor române, pentru că „la bord s-a petrecut o mare tragedie”, după cum spunea vădit afectat. Şeful de echipaj, un bărbat din Republica Kiribati, a decedat subit din cauze naturale, după ce timp de 8 luni a fost plecat în călătorii pe mare. Numele său era Toti Taua Ioera, avea doar 42 de ani, şi acasă, undeva în Pacific, la nord-est de Australia, în micul stat insular Kiribati, îl aşteptau 4 copii.

Căpitanul vaporului, de religie catolică, ştia că cel decedat era de rit protestant, aşa că a dorit să caute o soluție prin care să-l onoreze pe cel decedat. Membrii echipajului erau din Estonia, Filipine, Kiribati, Tuvalu, Ucraina şi aparțineau mai multor confesiuni creștine.

Întregul serviciu religios s-a desfăşurat în sala de festivităţi a vaporului, în prezenţa echipajului şi a căpita­nului.

Totul s-a desfăşurat în limba engleză, cu excepţia unei singure cântări de la final. A existat un moment de suflet în care echipajul a putut spune câteva cuvinte despre cel decedat, apoi, după câteva momente de reculegere şi o melodie care să aducă pace în suflet, a urmat predica.

Pastorul Roland Paraschiv a vorbit despre făgăduinţele revenirii Domnului în curând, despre mântuire şi despre destinul nostru de a trăi o viaţă mai scurtă sau mai lungă pentru a ne pregăti pentru viaţa veşnică.

„Când am sosit pe vapor, eram priviţi cu ceva suspiciune şi fețele celor din echipaj erau triste. Când am plecat, erau zâmbitori, deschişi şi ne mulţumeau pentru ce am făcut pentru ei”, a declarat fratele Paraschiv.

Este, de asemenea, interesantă declaraţia căpitanului de pe vaporul Hans Lehmann: „Am avut emoţii când am auzit că vine un pastor adventist şi credeam că veţi intra în aspecte dogmatice şi controverse cu noi... Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi toţi şi vă considerăm fraţii noştri de credinţă.” 

Preluare din Info Adventist nr. 659, din 27 decembrie 2013

 


Editura Viaţă şi Sănătate colectează maculatură           

Editura Viață şi Sănătate colectează maculatura rezultată din materialele folosite la Școala de Sabat. Maculatura poate fi preluată doar dacă este predată în cutii sau saci la centrele Sola Scriptura din țară. Pentru relații suplimentare, cei interesaţi pot apela numărul de telefon: 021 323 00 20.


 

Recunoştinţă           

 

Redacția revistei Curierul Adventist dorește să mulțumească celor care au răspuns anunțului nostru privind donațiile de numere vechi ale Curierului  pentru completarea arhivei. Cei care au trimis reviste la redacție și către care se îndreaptă recunoștința noastră sunt: Mihai Deac (Bistrița-Năsăud), comunitatea Bistrița-Năsăud (reviste în limba română și în limba maghiară), familia Gheorghiță (București-Tei), Manuela Ionescu (Caransebeș), Pavel Crișan (Macea) şi Elena Marinică (Piatra Neamţ).


Tipărire

Info Curier - septembrie 2013

Scris de Info Curier on .

LTA Craiova: 95,5% promovabilitate la BAC

Încă un an s-a încheiat și o nouă promoție a Liceului Teologic Adventist din Craiova a trecut pragul spre o altă etapă de viață.  Nu s-au stins bine emoțiile serbării de absolvire, pentru că imediat au și început emoțiile examenului național de Bacalaureat. Mai întâi au fost competențele, apoi cele trei probe scrise. În cea mai mare parte a timpului, elevii și profesorii s-au
pregătit pentru acest examen, însă emo­
țiile nu puteau fi ascunse în cadrul cen­trului de examinare de la Colegiul Național „Elena Cuza”.

Și de această dată, rezultatele au confirmat direcția ascendentă din anii trecuți. Anul acesta, 95,5% dintre can­didați au promovat examenul de Bacalaureat, situând liceul nostru pe locul 4 pe județ,  după ce în 2012 am fost pe locul 5. Au fost obținute 16 note de 10 de către cei 44 de absolvenți din cele două clase, media cea mai mare fiind de 9,97. La clasa de teologie au fost respinși 2, iar la clasa de matematică-informatică, procentul de promovabilitate a fost de 100%.

Lucrul în echipă, motivația spirituală și pregătirea pentru viață și-au dovedit încă o dată valoarea și eficiența. Nu ne rămâne decât să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru lucrările Sale și pentru că Numele Său a fost proslăvit.

Prof. dr. Constantin Popescu, director al Liceului Teologic Adventist din Craiova


Studenţii ITA, misionari în Rwanda

În perioada 1-22 iulie, un grup de nouă studenți de la Institutul Teologic Adventist, însoțiți de pofesorul Gheor­ghe Modoran, au susținut o serie de conferințe biblice în Rwanda. Locul de cazare și al prezentărilor biblice a fost orașul Kigali, capitala țării. Iată câteva declarații ale studenților:

„Deși am plecat din România cu gândul că trebuie să vestim Evanghelia acelor oameni, am văzut că ei știu multe despre Dumnezeu. În plus, faptul că au o viață atât de simplă îi ajută să ofere un răspuns prompt invitației Cerului. Cred că noi, cei care știmși avem, nu suntem pregătiți pentru revenirea Sa. Această nouă descoperire m-a impresionat și mi-a dat mult de gândit.” – Romina Rotaru

„Nu am crezut că voi avea parte vreodată de asemenea experiențe. […] Oamenii aceștia sunt foarte emoționali, vor să stea cu tine, să-ți vorbească, să te atingă. La începutul experienței, m-am întrebat de ce Dumnezeu m-a ales să prezint Cuvântul Lui în fața a 600 de oameni, pentru că sunt con­știent că mai am de progresat în privința cunoștințelor de limbă engleză. Am înțeles mai târziu că tot ce contează este puterea Lui care te poate ajuta.” – Elvis Dumitru

„Chiar dacă prezența adventistă este numeroasă în Rwanda (1 adventist la 10 persoane), impactul prezentărilor a fost foarte mare. Majoritatea prezentărilor s-au ținut în aer liber – în grădini, pe terenuri de sport și chiar în stradă. În fiecare loc, conferințele s-au încheiat cu un botez. În cadrul acestor momente, au încheiat legământ cu Dumnezeu grupuri de credincioși având între 25 și 100 de persoane. Chiar dacă au trecut 20 de ani de la genocidul care a avut loc în această țară, acest eveniment dramatic este încă viu în mintea și în sufletul oamenilor. Am cunoscut numeroase istorisiri impresionante legate de acest eveniment dramatic, dar am văzut și puterea de vindecare a lui Dumnezeu.” – Lect. univ. Gheorghe Modoran

Implicarea studenților ITA în proiectele de misiune a devenit o tradiție în ultimii ani. Încă din 2004, tinerii de la institut au lucrat ca misionari în Madagascar, Camerun (2005), Uganda (2006), Venezuela (2007), Malaezia (2008), Nicaragua (2009), Filipine (2010) sau în alte țări din lume. De asemenea, din anul 2009, în fiecare an, un grup de studenți lucrează, în perioada de vară, într-un proiect de colportaj în Canada, numit Canada Youth Challenge. La aceste proiecte de misiune externe se mai adaugă numeroasele proiecte misionare din țară, în care studenții institutului sunt implicați anual.

De remarcat este faptul că tinerii care se implică în proiectele de misiune nu studiază numai în programul de Teologie Adventistă Pastorală, ci și în celelalte programe oferite de Institutul Teologic Adventist.

Preluare din Info Adventist nr. 642, din 26 iulie 2013


ANUNȚURI

90 de ani de la construirea Bisericii Labirint - Bucureşti

Fiecare aniversare este o întoarcere în timp, trezind amintiri și reînnoind speranțe. Având în vedere faptul că anul acesta se împlinesc 90 de ani de la construirea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Labirint, din București, în zilele de 11 şi 12 octombrie 2013 va avea loc programul aniversar „Labirint credință, dor și speranță”, care va evoca istoria bogată a acestei comunități și influența ei în dezvoltarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Și pentru ca bucuria să fie deplină, sunt invitați toți cei care sunt legați sufletește de Labirint prin credința din inimă, prin speranța care ne unește pe toți și prin dorul după revenirea Mântuitorului nostru.

Pentru detalii, puteți suna la numerele de telefon: 0744 388 046 (pastor Leonida Ghioaldă) sau 0745 265 047 (pastor-asistent Adrian Petre).


Tipărire

Info Curier - august 2013

Scris de Info Curier on .

Oficial, în România sunt 80 944 de adventişti

Conform recensământului realizat în anul 2011 şi dat publicităţii pe 4 iulie 2013, în România s-au declarat adventiste 80 944 de persoane. Acest număr reprezintă 0,4% din totalul de 20 121 641 de locuitori ai României şi îi include pe membrii botezaţi, pe copii şi alte persoane care s-au declarat adventiste de ziua a şaptea. Se observă, astfel, o scădere faţă de recensământul precedent, din anul 2002, cu 12 726 de persoane de la 93 670.

Realitatea este că majoritatea religiilor din România au înregistrat scăderi importante de membri faţă de anul 2002, pe fondul descreşterii generale a populaţiei României, care era atunci de 21 680 974 de locuitori.  Pentru o înţelegere mai amplă a situaţiei, redăm mai jos următorul tabel:


 

Religie

Ortodoxă

Romano-catolică

Reformată

Penticostală

Greco-catolică

Baptistă

Creștină după Evang.

Martorii lui Iehova

An: 2002

18817975

1026429

701077

324462

191556

126639

44476

--------

An: 2011

16307004

 

870774

 

600932

 

362314

150593

 

112850

 

42495

 

49820

 

Diferența

- 2510971

- 155655

- 100145

+ 37852

- 40963

- 13789

- 1981

--------


Mai notăm şi faptul că la recensământul din 2011 un număr de 20 743 de oameni s-au declarat atei (faţă de
8 524 în 2002), iar 18 917 sunt neafiliaţi religios (faţă de 12 825 în anul 2002). De remarcat este şi faptul că, în anul 2011, informaţiile referitoare la religie au fost nedisponibile în privinţa a 1 259 739 de persoane, acestea rămânând neîncadrate la niciun cult.


Botez special pentru tinerii din Constanţa

Peste 600 de persoane, rude, prieteni, credincioşi adventişti, dar şi mulţi turişti aflaţi pe malul Mării Negre, au participat la botezul a 32 de persoane, 31 dintre ei având vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, alături de ei fiind şi o persoană de 60 de ani.

Pastorii bisericilor adventiste din judeţul Constanţa au dorit să sublinieze importanţa botezării tinerilor. Din acest motiv, au gândit un botez dedicat în special tinerilor. Când au descoperit că au aceleaşi planuri, la întâlnirea pastorală locală au decis să facă acest botez împreună. Aşa s-au strâns peste 30 de tineri pentru botez.

Dintre aceştia, 13 tineri au crescut împreună la grupa de Exploratori, apoi la grupa de Companioni în biserica din Topraisar. Aceasta demonstrează importanţa unei consecvenţe în realizarea şi dezvoltarea de programe specifice pentru aceste grupe de vârstă. 

Un alt element interesant este implicarea pastorului stagiar Dumitru Bogdan, din comunitatea „Dumbrava Roşie”, care  s-a ocupat în mod consecvent un an de zile de tinerii bisericii, făcând cu ei studiu biblic, dar şi alte activităţi. După un an, 12 dintre ei s-au decis pentru botez, hotărârea lor fiind o surpriză neanticipată pentru toată comunitatea. În plus, membrii bisericii au fost surprinşi atât de calitatea şi cantitatea cunoştinţelor biblice, cât şi de determinarea acestor tineri de a-L urma pe Hristos.

Preluare din Info Adventist nr. 641, din 19 iulie 2013


Performanţă specială la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj

Liceanul Mihai Mocean a stârnit admiraia întregii ţări. Suferind de sindromul Down, el a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, deşi „în general, un copil cu sindrom Down nu reuşeşte de cele mai multe ori să termine nici măcar opt clase”, după cum a declarat Emanuel Ungureanu, unul dintre profesorii lui Mihai.

Istoria acestui caz extraordinar este tulburătoare. Ignorat şi umilit încă de la naştere, considerat un monstru care nu va reuşi nimic în viaţă, după cum mărturisea mama sa, Mihai a învins toate prejudecăţile în cele din la urmă. 

Având mari probleme să îşi înscrie copilul la o grădiniţă şi apoi la o şcoală, pentru că sistemul public de învăţământ l-a refuzat, în cele din urmă a fost primit la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj. 

În acest liceu a găsit un loc al liniştii şi al acceptării. Colegii, dar şi profesorii i-au oferit simţământul aprecierii de care avea atâta nevoie şi mai ales o atmosferă plină de dragoste necondiţionată. 

„Am avut emoţii…, mă gândeam, alţi copii, alţi profesori, iar să-i educ, iar să le explic cine este Mihai. Această educaţie a oamenilor, a societăţii m-a terminat. Dar cei de la Liceul „Maranatha” l-au acceptat fără niciun consiliu profesoral, fără niciun proces-verbal, fără nicio condiţie şi clauză”, a relatat Mariana Mocean, mama acestuia, pentru Ziar de Cluj.

Băiatul a reuşit să facă istorie: a promovat examenul de bacalaureat cu nota 7, în timp ce aproape jumătate din elevii din România nu au reuşit să promoveze acest examen. 

„Mihai este unul dintre eroii mei. Eu nu ştiu să existe vreun precedent în România”, a afirmat profesorul Emanuel Ungureanu şi, totodată, este mesajul plin de speranţă pentru persoanele cu dificultăţi.

Preluare din Info Adventist nr. 640, din 12 iulie 2013.


Procent de promovare dublu faţă de media naţională la Liceul Teologic Adventist din Bucureşti

Liceul Teologic Adventist „ştefan Demetrescu” a obţinut, ca în anii trecuţi, un procent de promovare dublu faţă de media naţională la bacalaureatul naţional. „Procentul de promovare, obţinut de liceul nostru după prima sesiune de bacalaureat, a fost de aproape 90% (89,79%). Anticipăm că, în urma celei de-a doua sesiuni, el va urca la aproximativ 95%”, a declarat Adrian Mihalcea, directorul liceului. 

Aceste rezultate „tradiţionale” au fost mult mai vizibile de la introducerea camerelor de supraveghere, care au reuşit să demonstreze mai bine realitatea şi seriozitatea pregătirii elevilor în anumite instituţii de învăţământ. 

Din acest motiv, admiterea în clasa a IX-a a asigurat din prima sesiune de admitere ocuparea tuturor celor 84 de locuri, ultima medie de admitere la matematică-informatică fiind de 9,22. Din păcate, acest interes crescut pentru Liceul Teologic Adventist „ştefan Demetrescu” din Bucureşti a făcut ca mulţi elevi buni, care ar fi putut intra pe prima poziţie la alte licee, nu au fost admişi nici măcar pe ultima poziţie la acest liceu.

Un alt efect al acestor rezultate remarcabile a fost valul de solicitări de transfer dinspre alte instituţii de învăţământ spre Liceul Teologic Adventist. „Numărul acestora doar până în momentul de faţă este de aproximativ 50, ceea ce înseamnă că acestea depăşesc de cinci ori posibilităţile noastre de absorbţie. Un număr tot mai mare de elevi neadventişti solicită să fie şcolarizaţi în liceul nostru”, a mai declarat directorul Liceului Teologic Adventist „ştefan Demetrescu” din Bucureşti. 

Biserica Adventistă de Ziua a şaptea promovează educaţia şi dezvoltarea credincioşilor săi şi a societăţii, remarcându-se în rândul bisericilor creştine prin faptul că deţine cel de-al doilea sistem educaţional din lume, după cel catolic, cu 7 806 şcoli, colegii şi universităţi care asigură educaţia a peste 1 600 000 de persoane.

Preluare din Info Adventist nr. 641 din 19 iulie 2013.


Noua generaţie de absolvenţi ITA refuză să fie oameni obişnuiţi

Cei 50 de absolvenţi ai Institutului Teologic Adventist, promoţia 2013, au îmbrăcat roba festivă duminică, 9 iunie. Sărbătoarea a început cu un cuvânt de bun venit din partea preşedintelui ITA, asist. univ. drd. Marius Munteanu, şi rugăciunea pastorului Daniel Nae, preşedinte al Misiunii pentru Turcia-Cipru.  

Programul a continuat cu un devoţional prezentat de dr. Magyarosi Barna, directorul Departamentelor Educaţie şi Viaţa de Familie din cadrul Diviziunii Inter-Europene. Au urmat momente muzicale şi prezentarea absolvenţilor de la programele de licenţă şi cele de master. Din partea Universităţii Montemorelos, Mexic, a fost prezent Ekel Collins, prorector pentru probleme studenţeşti. 

După mesajul prorectorului, prof. univ. dr. Ion Toma, a urmat Cuvân­tul de trimitere, prezentat de pastorul Ioan Câmpian Tătar, secretarul Uniunii de Conferinţe a Bisericii Adventiste din România. Rugăciunea de consacrare a fost rostită de pastorul Eduard Călugăru, trezorier în cadrul aceleiaşi instituţii. Adrian Curcan, şef de promoţie la programul de studii Teologie Pastorală, a prezentat un mesaj din partea colegilor, apoi studenţii absolvenţi le-au oferit profesorilor flori şi le-au adresat cuvinte de mulţumire şi recunoştinţă.

Din anul 1924, de când Institutul Teologic Adventist şi-a deschis porţile, au fost organizate zeci de festivităţi de absolvire pentru mai mult de 1 500 de studenţi. La fel ca studenţii din promoţiile precedente, absolvenţii din 2013 şi-au propus să răspundă unei mari provocări: „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar” (vezi Psalmii 32:8). Experienţa dobândită în anii de studii i-a convins că alături de Dumnezeu totul este posibil. Acum este rândul altor tineri să descopere acest adevăr. Informaţii despre sesiunea de admitere 2013 la Institutul Teologic Adventist se pot găsi pe site-ul: http://institutadventist.ro/admitere/.

Tipărire

Info Curier - iulie 2013

Scris de Info Curier on .

Întâlnire pentru cei singuri            

În zilele de 16 şi 17 august, la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, va avea loc întâlnirea anuală organizată de Asociația Rebeca.

Asociația Rebeca are ca activitate slujirea mem­bri­lor adventiști care sunt singuri (necă­să­toriți, divorțați sau văduvi).

Scopul acestei întâlniri este de a le oferi celor singuri un cadru deosebit pentru părtășie, rugăciune, cântec și cu­noaștere. În această ocazie, se pot lega prietenii frumoase, care pot duce și la eventuale căsătorii.

Cost cazare: 35 lei/zi. Nu se oferă masă. Persoană de contact: Daniel Duță, telefon: 0740.11.51.66; e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..


Atelierul TABITA, din Constanţa, este la dispoziţia ta gratuit           

Atelierul de croitorie TABITA, din Constanța, își propune să vină în întâmpinarea nevoilor sociale ale diferitelor categorii de persoane defavorizate prin articolele pe care le confecţionează. Aici lucrează ca voluntari aproximativ 15 persoane. Specificăm faptul că toți voluntarii de aici nu sunt remuneraţi în niciun fel, singura satisfacţie fiind închinarea la Dumnezeu prin slu­jirea semenilor. De asemenea, toate contribuţiile donatorilor sunt reinvestite în realizarea bunurilor pentru beneficiari.

În urma acţiunii misionare desfăşurate până acum, putem să menționăm peste 43 de proiecte finalizate pentru 15 fundații și asociații din România, concretizate prin mai bine de 3 200 de articole de croitorie. Pentru lucrul acesta putem să-I mulțumim în primul rând lui Dumnezeu și apoi celor ce au susținut, prin diferite mijloace, aceste proiecte sociale.

Dacă inima ta rezonează cu aceste proiecte şi cu nevoile acestor oameni, (1) poţi participa şi tu ca voluntar în Atelierul TABITA, (2) poți oferi materiale textile, consumabile şi maşini de cusut sau (3) poți susţine financiar Atelierul TABITA prin donaţii. Pentru detalii, puteți suna la unul dintre următoarele numere: +40 (727)249491 (Luminița Pantilie), +40 (724)672905 (Georgeta Bălan) sau +40 (752)265265 (Magdalena Mărăcine).

Dacă ştii persoane cu diverse nevoi sociale aflate în dificultate, nu ezita să ne contactezi. Te așteptăm, căci pentru tine suntem aici!


Adventiştii spun NU violenţei împotriva femeilor (ENDITNOW)           

Violența împotriva femeilor este o problemă globală, de proporții pandemice, indiferent de statutul economic, credință sau zonă geografică. Aceasta reprezintă, probabil, cea mai extinsă violare a drepturilor omului, devastând multe vieți, fragmentând societatea și împiedicând dezvoltarea. Aceasta ia forme diverse: violență domestică, abuz sexual asupra fetelor la școală, hărțuire sexuală la serviciu, viol etc.

Națiunile Unite estimează că, la nivel global, cel puțin una din trei femei experimentează violența fizică și/sau sexuală pe parcursul vieții. În dreptul femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani, actele de violență cauzează mai multe decese și dizabilități decât cancerul, malaria, accidentele rutiere și războaiele, toate la un loc.

Atunci când violența sau abuzul sunt tolerate în interiorul bisericii, acestea reprezintă o ofensă împotriva lui Hristos. Este o povară prea grea pentru ca femeile s-o poarte.

ENDITNOW este o campanie mon­dială de sensibilizare pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și a fetelor din întreaga lume. Are scopul de a-i mobiliza pe adventiști și alte grupuri comunitare pentru a rezolva această problemă.

Adventiștii de Ziua a Șaptea afirmă demnitatea și valoarea fiecărei ființe umane și discreditează orice formă de abuz: abuzul de putere, abuzul asupra femeilor, bărbaților și copiilor, abuzul sexual și mutilarea genitală, abuzul psihologic, religios etc.

Mai multe detalii pe site-urile:
www.enditnow.org , www.itfaces.me/ro, http://www.thesevencampaign.com/.


Voluntarii ADRA România şi ASVSU din Bucureşti încheie încă un an de cursuri de instruire în domeniul acordării primului ajutor            

Duminică, 9 iunie 2013, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) au încheiat cu succes cursurile pentru încă un an școlar de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor în situații de urgență.

„În acest an au fost înființate și pregătite primele grupe de voluntari pentru acordarea primului ajutor psihologic, echipe care vor acționa atât pentru victime și aparținători, cât și pentru salvatori. Cei aproape 100 de finaliști voluntari ai acestui an de pregătire 2012/2013 au în față examenul de Radiocomunicații de Urgență–Radio­amatorism ce se va desfăşura pe data de 10 iulie 2013, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după care se vor pregăti pentru examenul de sfârșit de an”, a declarat dl Vasile Grosoșiu, președintele ASVSU.

„Suntem bucuroși să observăm că o parte din ce și-au propus în urmă cu trei ani cele două organizații partenere, ADRA România și ASVSU, se materializează, și anume instruirea celor care și-au manifestat dorința de a fi învățați să acorde primul ajutor celor aflați în nevoie. Sperăm ca toți participanții la aceste cursuri să promoveze examenele finale, iar numărul celor care se vor implica în acest domeniu să fie mereu în creștere”, a spus Sorin Goleanu, directorul ADRA România.

ADRA România, în colaborare cu ASVSU, a demarat acest proiect de pre­gătire a salvatorilor voluntari pentru a suplimenta numărul echipelor de in­tervenție în caz de dezastru, deoare­ce, în prezent, numărul voluntarilor spe­cializați în acordarea primului ajutor și a intervenției în caz de dezastre este relativ redus și s-ar putea dovedi insuficient în cazul unui dezastru major.


Palatul Parlamentului – gazda lansării cărţii Jurnalul Libertăţii de Conştiinţă           

„Este necesar un dialog deschis și transparent al statului cu toți actorii vieții religioase în dezvoltarea binelui comun. Prin urmare, diversitatea religioasă apare ca o resursă în dezvoltarea societății. Gestionarea diversității religioase și culturale înseamnă recu­­noașterea contribuției acestei diversi­tăți la viața socială. Ignorarea sa ar lipsi societatea de resurse utile pentru dezvoltare și pentru democrație”, a declarat domnul Titus Corlățean, ministrul de externe al României, în deschiderea sesiunii de cercetări ştiinţifice Libertatea religioasă, de la particular la general. O abordare în contextul mondializării”, organizată la Parlamentul României.

Declarația a avut loc în contextul unor dezbateri mai largi la care au participat personalităţi marcante din lumea academică naţională şi internaţională.

A fost apreciată, de asemenea, lansarea volumului Jurnalul Libertății de Conștiință, prima încercare autohtonă de o asemenea anvergură de a oferi spațiu și atenție subiectului libertății religioase și de conștiință din perspective diverse, fiind o lucrare esenţială pentru domeniul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în spațiul academic românesc. La această lucrare consistentă, de peste 700 de pagini, şi-au adus contribuţia aproximativ 50 de personalităţi românești și străine din diverse domenii.

Domnul Daniel Barbu, ministrul Culturii, a atras atenția la viitorul nu foarte îndepărtat: „Prevăd că vom asista în timpul vieţii noastre la un soi de competiţie sau chiar de confruntări între diverse sfere de drepturi. Din acest moment, prevăd chiar o intruziune a statului în viaţa bisericii.”

De asemenea, domnul deputat Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi probleme ale minorităţilor naţionale, a intervenit pentru a declara că „respectarea drepturilor, în special a libertăţii religioase, este cea mai mare provocare a lumii moderne”.

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că „sistemul educaţional nu a făcut paşii necesari în vederea creării unei culturi a diferenţei, soluţia fiind articularea discursului public cu sprijinul tuturor actorilor sociali vizaţi. Ceea ce nu înţeleg oamenii politici este că, în dialogul interreligios, recunoaşterea libertăţii celuilalt contează uneori mai mult decât o bucată de pâine aşezată pe masă”.

Acest eveniment a adus o contribuţie însemnată la dezvoltarea imaginii pozitive a României, prin înaltul nivel academic al sesiunii ştiinţifice, dar şi prin preocuparea personalităţilor din lumea academică pentru subiectul drepturilor omului, în general, şi al libertăţii religioase şi de conştiinţă, în special.

Preluare din Info Adventist nr. 637, din 21 iunie 2013


 

„Cunoscându-ne identitatea, redescoperim misiunea” – Convenţia grupurilor etnice adventiste           

Un procentaj de 15% din credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România aparțin celor 18 grupuri etnice prezente la noi în țară, cei mai mulţi fiind maghiari, rromi şi ucraineni. Atât la nivelul conducerii naţionale – Uniunea de Conferinţe –, cât şi la nivel regional, în conferinţe, funcţionează Departamentul Grupuri Etnice. Având în vedere dezvoltarea spirituală şi misionară a bisericii pe teritoriul României, acesta promovează multiculturalismul.

Departamentul Grupuri Etnice al Bisericii Adventiste din România, condus de pastorul Szász Ernest, a organizat în zilele de 16 şi 17 iunie 2013, la Stupini, prima convenţie cu privire la modul de abordare creştină a grupurilor etnice din biserică şi din societate cu titlul: „Cunoscându-ne identitatea, redescoperim misiunea”.

Cele şapte seminare au fost prezentate de invitaţi din străinătate, printre care s-au numărat Ernest Castillo, vicepreşedinte pentru grupuri etnice al Diviziunii America de Nord, şi Samuel Neves, pastor în biserica „Wimbledon Internaţional”, din Anglia, şi cercetător în cadrul Bisericii Adventiste. Aceștia au vorbit despre împlinirea textului din Matei 24:14 din punct de vedere al diversităţii, au subliniat importanţa comunicării interculturale şi au oferit sfaturi practice izvorâte din experienţa proprie.

Cei 30 de participanţi, conducători, pastori şi laici, sosiţi din cinci conferinţe, au manifestat interes şi au fost
binecuvântaţi prin seminarele prezentate.

Preluare din Info Adventist nr. 637, din 21 iunie 2013

Tipărire

Info Curier - iunie 2013

Scris de Info Curier on .

2 000 de vizitatori la Muzeul Crucii din Bucureşti           

În perioada 28 aprilie – 2 mai 2013, Departamentul de Tineret al Conferinţei Muntenia, în colaborare cu Asociaţia studenţească AMICUS, au organizat Muzeul Crucii în Sala Dalles a Universităţii Populare. Acest eveniment și-a propus să ofere o imagine mai clară a ultimei săptămâni din viaţa lui Isus Hristos. 

Vizitatorii Muzeului Crucii au avut ocazia să „meargă” pe urmele Mântuitorului, să intre în Ierusalim și să poposească în casa lui Simon Petru, să participe la Cina cea de Taină, apoi să se roage în Grădina Ghetsimani, să meargă la Pilat, apoi pe dealul Golgotei, să intre în mormântul Mântuitorului și să primească vestea bună a învierii Sale.

Personaje cum ar fi Maria Magdalena, Iuda, Pilat, centurionii romani sau scene-cheie ca Grădina Ghetsimani, crucificarea, îngroparea și învierea au prins viaţă și au asigurat o perspectivă realistă a unui eveniment, dar și a unei culturi străine ca timp și loc.

„Sărbătoarea Paştelui comemorează cel mai important eveniment din lume. La cruce este locul unde Dumnezeu Şi-a arătat dragostea faţă de noi, acceptând ca singurul Său Fiu să moară pentru noi. În același timp, mesajul acestui eveniment, dar și al credinţei creștine nu este comemorarea morţii, ci sărbătoarea învierii lui Isus, oferind cea mai mare dovadă de dragoste a tuturor timpurilor”, a declarat Mihai Brașov, coordonatorul acestui eveniment. 

Pentru mai bine de 2 000 de vizitatori, Muzeul Crucii a reprezentat o ocazie potrivită în Săptămâna Patimilor de a înţelege mai bine semnificaţia celei mai importante sărbători religioase a creștinismului și de a reflecta la însemnătatea sa. 

„Mi s-a părut foarte emoţionant, chiar mi-a venit să și plâng. Mai ales când am văzut coroana de spini, când l-am văzut pe Iuda și mai ales când am ajuns pe scenă și am văzut crucea cu multe bileţele bătute în cuie. Când am bătut acel bileţel (pe care erau scrise păcatele n.n.) am avut o senzaţie ca și cum și eu aș fi bătut cuiul în palma lui Isus, prin păcatele mele”, a spus unul dintre vizitatori

Preluare din Info Adventist nr. 630, din 3 mai 2013


Cel mai vizitat site adventist românesc           

După trei ani de la lansare, semneletimpului.ro a devenit cel mai vizitat site adventist de limba română. Cu un total de 54 371 de vizitatori unici în luna aprilie 2013, semneletimpului.ro a ocupat locul 7 în topul site-urilor de spiritualitate din România. Cea mai bună performanţă înregistrată anterior era locul 9, ocupat în luna februarie 2013. Conform datelor furnizate de trafic.ro, în secţiunea Spiritualitate a clasamentului sunt înregistrate 453 de site-uri. De asemenea, luna aprilie a adus şi noutatea intrării site-ului semneletimpului.ro în primele 500 de site-uri româneşti din clasamentul general realizat de trafic.ro. Performanţa a fost posibilă după ce numărul de vizitatori de pe semneletimpului.ro a crescut continuu, începând din luna septembrie 2012.

În prezent, numărul de vizitatori înregistrat într-o lună de semneletimpului.ro este similar numărului celor care vizitează site-urile ziarelor locale Monitorul Expres (Braşov), Ziua de Vest (Timişoara), Observatorul de Prahova (Ploieşti) sau al revistelor CIAO şi FELICIA. În topul site-urilor de ştiri/mass-media, alcătuit de trafic.ro, semneletimpului.ro ocupa, în aprilie 2013, locul 73 dintr-un total de 742 de site-uri înregistrate în această secţiune.

„Pe termen mediu, considerăm că o ţintă realizabilă este ocuparea locului 2 în topul site-urilor de spiritualitate şi clasarea în primele 30 de site-uri româneşti din categoria ştiri/mass-media”, a declarat Norel Iacob, redactorul-şef al revistei Semnele timpului. „Pentru aceasta este nevoie, mai ales, de promovare. Site-ul nostru încă nu este cunoscut, pentru că nu au existat fondurile necesare pentru a investi în promovare. În prezent, calitatea şi cantitatea de materiale pe care le publicăm zilnic ar atrage în mod cert un număr mult mai mare de vizitatori, dacă aceştia ar cunoaşte oferta site-ului nostru”, a adăugat Norel Iacob.


Centrul Media Adventist din România a sărbătorit 20 de ani de existenţă           

După 20 de ani de prezenţă mass-media adventistă în România, reprezentanţii Departamentului de Comunicare şi ai posturilor Speranţa TV şi Radio Vocea Speranţei s-au întâlnit sâmbătă, 11 mai, la Braşov. Pe lângă momentele de sărbătoare, cei prezenţi au participat la seminare de instruire susţinute de invitaţi din străinătate, care au subliniat beneficiile utilizării canalelor media și a tehnologiei moderne pentru transmiterea valorilor creştine.

Pornind de la o echipă formată din trei angajaţi în anul 1993, Centrul Media Adventist a ajuns la un număr de aproximativ 60 de angajaţi şi peste 20 de colaboratori. Având la început două ore de emisie radiofonică pe FM, Radio Vocea Speranţei a devenit în prezent o reţea de 45 de staţii locale cu emisie de 24 de ore pe zi şi cinci staţii locale cu program limitat. Speranţa TV poate fi recepţionată în aproximativ 80% din locuinţe prin cablu şi satelit, ambele posturi transmiţând online şi fiind prezente pe cele mai importante reţele sociale folosite de români. Speranţa TV este prima televiziune din România care a transmis 24 de ore, 7 zile pe săptămână pe Facebook.

Istoria programelor în limba română este, însă, mult mai veche. În perioada comunistă, adventiştii de ziua a şaptea ascultau emisiunile înregistrate în Germania de pastorul Aurel Pălăşan şi de medicul Emil Rădulescu şi transmise pe unde scurte de postul Stimme der Hoffnung (Germania).

„Cred că Centrul Media Adventist este un far. În mijlocul furtunii, în mijlocul nopţii, farul le arată celor care călătoresc pe mare drumul spre ţărm. Centrul Media oferă informaţii, inspiraţie şi creează în inima oamenilor motivaţia de a-şi schimba inima şi de a permite Duhului Sfânt să lucreze în ea”, a concluzionat Williams Costa Jr., directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial.

Preluare din Info Adventist nr. 632, din 17 mai 2013


Cum arată peisajul religios din România, după ultimul recensământ           

Calculele realizate în urma datelorstrânse la ultimul recensământ, din 2011, arată care este situaţia curentă a religiei în România.

Din totalul populaţiei – 19 043 767 persoane – cel mai mare grup religios este cel ortodox, cu 16 367 267 de persoane care au declarat că aparţin acestei religii. Urmează romano-catolicii, cu 869 246 de adepţi, iar pe locul trei, reformaţii, cu 600 970 de membri. Biserica Penticostală este următoarea în top, cu un număr de aproape 368 000 de adepţi, urmată de Biserica Greco-Catolică, cu un total de 160 275 de membri. Pe ultimele locuri, exceptând din top neafiliaţii religios și alte denominaţiuni, se află Biserica Baptistă, cu 118 003 adepţi și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu un total de 85 902, adică 0,5%.

Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8%. Aproape 24 000 de persoane s-au declarat „fără religie”, adică 0,1% din totalul populaţiei stabile. Aproximativ aceeaşi pondere o deţin şi ateii, numărul acestora fiind de 21 200 de persoane.

Judeţele cu cea mai bună prezenţă adventistă sunt: București – 3 571 adventiști la 1 677 985 locuitori; Dâmboviţa – 4 078 adventiști la 501 996 locuitori; Prahova – 4 544 adventiști la 735 883 locuitori; Arad – 4 826 adventiști la 409 072 locuitori; Teleorman – 6 554 adventiști la 360 178 locuitori; Mureș – 9 060 adventiști la 531 380 locuitori.

Preluare de pe www.semneletimpului.ro


 


n ANUNŢURI

 

Ofertă specială de cazare la Eforie Nord           

 

Centrul de Misiune al Conferinţei Muntenia de la Eforie Nord oferă cazare, într-o zonă liniștită, aflată între Lacul Techirghiol şi Marea Neagră.

 

Preţuri accesibile și reduceri pentru grupuri organizate. Asiguraţi-vă că faceţi din timp rezervarea!

 

Ofertă specială 2013: la 10 zile plătite, se oferă o zi gratis!

 

Detalii: 8 camere cu baie proprie; bucătărie complet utilată pentru prepararea hranei și sală de mese în interior și pe terasă; camere cu 2 paturi și terasă proprie; A/C în toată incinta; copiii sub 7 ani au cazare gratuită în anumite condiţii;

 

- Preţ iulie și august – 80 lei/cameră (reducere grupuri);

 

- Preţ iunie și septembrie – 70 lei/cameră (reducere grupuri);

 

- Adresa: str. 23 August nr. 9B, Eforie Nord (la Biserica Adventistă);

 

- Pentru rezervări și informaţii: 0785-175 615 (Ana Bereș); 0744-388 032 (pastor Roland Paraschiv).

 


 

Sugestii pentru Comisia de statut şi regulamente           

 

Anunţăm faptul că toţi cei care au propuneri pentru amendarea Statutului și a regulamentelor privind alegerile – din biserica locală, conferinţe și Uniune – le pot trimite la adresa: Uniunea de Conferinţe, strada Erou Iancu Nicolae nr. 38-38A, Voluntari, judeţul Ilfov, cod 077190. De asemenea, se poate folosi pentru acest lucru și adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea." data-mce-href="mailto:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Propunerile sunt așteptate până la data de 1 octombrie 2013.

 

Comisia de statut și regulamente

 


 

Primul Congres al Departamentului Misiunea Femeii, organizat la nivelul Diviziunii Inter-Europene           

 

Evenimentul va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2014, în localitatea Schwäbisch Gmünd, din Germania.

 

Tema congresuluiFemeile în acţiune. Accentul va fi pus pe misiunea noastră, aceea de a-L înălţa pe Hristos în biserică și în lume.

 

Invitaţi speciali: Heather-Down Small, director Departament Misiunea Femeii, Conferinţa Generală, și Raquel Arrais, asistent director Departament Misiunea Femeii, Conferinţa Generală.

 

Va fi un privilegiu să întâlnești femei din toate ţările Diviziunii Inter-Europene. Deci merită să faci economii pentru a participa. Cost: 190 euro/pers. Locurile sunt limitate. Înscrierea se face la responsabila cu Misiunea Femeii de la fiecare conferinţă. Vom reveni cu detalii.

 


 

Devoţionalul pentru femei din 2015 va fi realizat în România           

 

Departamentul Misiunea Femeii și-a propus să pregătească un nou devoţional autohton pentru anul 2015. Această ţintă poate fi atinsă doar cu ajutorul dumneavoastră, dragi surori.

 

Este nevoie să ne mobilizăm și să aşternem pe hârtie experienţele minunate pe care Dumnezeu ni le dăruiește zi de zi.

 

Nu uitaţi că scopul primordial al acestei cărţi devoţionale este unul misionar. O mică investiţie de timp, pentru a scrie, poate avea efecte mari, chiar veșnice.

 

Așteptăm foarte curând experienţele dumneavoastră cât mai recente, potrivite pentru timpul de criză pe care îl trăim. Ce poţi face astăzi, nu lăsa pe mâine! Articolele pot fi trimise coordonatoarei departamentului de la nivelul conferinţei sau direct pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.." data-mce-href="mailto:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

 

Detalii tehnice

 

Conţinut: titlu, un verset biblic la subiect, povestirea succintă a expe­rienţei, o aplicaţie spirituală sau un apel final, numele autoarei, comunitatea și conferinţa din care provine.

 

Dimensiuni: 2 000-2 100 de caractere fără spaţii (inclusiv versetul biblic); folosiţi, vă rog, diacriticele (ă, â, î, ș, ţ). Vă mulţumesc pentru bunăvoinţă.

 

Teodora Goran, director Departament Misiunea Femeii, Uniunea Română


Tipărire

Info Curier - mai 2013

Scris de Info Curier on .

Revista Semnele timpului din România ar putea deveni Semnele timpului din Europa           

Articolele din Semnele timpului, ediţia în limba română, ar putea fi traduse și promovate la nivel european, după ce reprezentanți de rang înalt ai Bisericii Adventiste Mondiale au apreciat publicația la scenă deschisă, cu ocazia
Conven
ției interdepartamentale „Uniți pentru a sluji”, organizată în luna mar­­tie de Diviziunea Inter-Europeană.

Toți cei prezenți au primit câte un exemplar tradus în limba engleză a numărului special „Miturile care ne schimbă viața”, fiind invitați să ofere feedback.

Redactorul-șef al revistelor Adventist Review și Adventist World, Bill Knot, s-a declarat convins că revista Semnele timpului a atins un nivel foarte înalt de calitate și este exact așa cum ar trebui să fie o revistă dedicată misiunii cu persoanele secularizate. De asemenea, Adventist World și Adventist Review și-ar dori să publice articole ale unora dintre autorii de la Semnele timpului.

Joseph Kidder, profesor la Andrews University, consideră că revista Semnele timpului este deja cea mai bună revistă adventistă la nivel global. „Pentru noi, e prea mult și prea devreme să ni se spună asta, însă cuvintele sale ne pun pe gânduri și ne obligă să facem totul pentru a justifica această percepție pe viitor”, a declarat Norel Iacob.

Delegația austriacă şi-a exprimat dorința de a prelua revista Semnele timpului și a o publica în limba germană. S-a cristalizat și ideea unui site Semnele timpului Europa, cu articole în limbile română, engleză, germană, spaniolă și, poate, și în portugheză. „Avem certitudinea că se vor realiza acele idei care sunt conforme cu planul lui Dumnezeu”, a mai spus redactorul-şef al revistei, Norel Iacob.


 

Donaţii pentru arhiva Curierului

Redacția revistei Curierul Adventist a început un proces de consolidare a arhivei revistei oficiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Ca urmare a verificărilor făcute, a reieșit nevoia îmbogățirii acestei arhive, în special cu numere apărute în trecutul mai îndepărtat. Pe această cale, adresăm tuturor cititorilor invitația de a ne ajuta în acest demers. Sunt așteptate contribuții atât pentru revista în limba română, cât și pentru cea în limba maghiară. Aceia dintre dvs. care pot să doneze reviste sunt rugați să contacteze direct redacția sunând la numărul de telefon 0742 106 820 sau scriindu-ne la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Scrisorile dvs. sunt așteptate şi la adresa: str. Erou Iancu Nicolae nr. 38-38A, Voluntari, jud. Ilfov, cod 077190, cu specificația pentru Curierul Adventist.


Joomla SEF URLs by Artio