Tipărire

Colecta pentru Săptămâna de Rugăciune 2016

Scris de Marian Mihai.

Iubiți frați și stimate surori, dragi prieteni ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea,

dreamstime xl 25828862Predicarea fericitului mesaj despre apropiata revenire a Mântuitorului nostru a fost întotdeauna forța motrice a misiunii mondiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Scheletul financiar al acestor activități misionare este reprezentat de colectele pentru misiune. Acestea sunt în principal darurile Școlii de Sabat și colecta Săptămânii de Rugăciune. Ele au fost introduse pentru prima dată în 1922, când conducătorii bisericii mondiale au fost confruntați cu necesitatea rechemării misionarilor din câmpurile lor misionare din cauza diminuării mijloacelor financiare, ca urmare a crizei economice mondiale, iar mijloacele financiare au devenit insuficiente. De aceea, s-a decis ca toți membrii bisericii noastre să fie invitați să participe la o colectă specială de sacrificiu: fiecare membru trebuia să contribuie la finanțarea misiunii noastre mondiale cu echivalentul salariului pe o săptămână. Această dăruire cu sacrificiu este principiul de bază al colectei Săptămânii de Rugăciune – contribuția anuală și personală la finanțarea misiunii noastre mondiale. Inițial, scopul a fost ca fiecare membru al bisericii să ofere pentru misiune echivalentul salariului pe o săptămână. În realitate, ținta celor 200 000 de adventiști de la acea dată a fost atinsă: ei au dăruit 330 000 de dolari.

În 2015, cei 180 000 de adventiști din Diviziunea Inter-Europeană au oferit în jur de 1 milion de euro în cadrul colectei Săptămânii de Rugăciune. Ca în fiecare an, întreaga sumă oferită a fost direcționată către sediul Conferinței Generale. 

Acest fapt ne permite să susținem diverse proiecte misionare la nivel mondial. O parte din aceste daruri sunt folosite pentru plantarea de noi biserici adventiste în teritorii în care încă nu am pătruns. În plus, putem susține diverse proiecte, cum ar fi evanghelizarea grupurilor etnice sau culturale. Pentru câțiva ani, aceste fonduri au susținut așa-numitele centre de influență. Scopul acestora este de a contacta locuitorii dintr-o anumită zonă prin acțiuni practice de ajutorare.

Pentru finanțarea proiectelor misionare în teritoriile Diviziunii Inter-Europene, conducerea mondială ne-a repartizat pentru 2015 un sprijin financiar de 300 000 euro. Această sumă a fost dublată din bugetul Diviziunii Inter-Europene. Astfel, circa 50 de proiecte misionare au fost finanțate în 2015 în Diviziunea Inter-Europeană. În zonele de limbă germană, am susținut financiar proiecte de plantare de biserici în Bregenzerwald și München, plus proiecte speciale pentru musulmani. Dorim să menționăm proiectul „Ridică-te și umblă!”, prin care mesajul despre iubirea și grija lui Dumnezeu ajunge la persoanele cu dizabilități din România. Tot în România, în 2015, am susținut financiar diverse proiecte de ajutorare socială, implementate de bisericile locale – proiecte de orientare profesională pentru tineri, ajutor pentru cei nevoiași. În Spania, proiectele susținute au fost în principal cele de plantare de biserici.

Iubiți frați și stimate surori, dragi prieteni ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, ne vom ruga ca în această săptămână Dumnezeu să Se poată descoperi în noi tot mai mult, iar noi să devenim martori vii ai iubirii și ocrotirii Sale.

Cu salutări din inimă,

Norbert Zens,

trezorier al Diviziunii Inter-Europene

Joomla SEF URLs by Artio