Tipărire

ADRA - Sprijină copiii cu potențial

1. Vladut ArapacheVlăduț Arapache, din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași, este un copil inteligent, vioi, creativ, apreciat de profesori și un ajutor pentru colegi. El este mezinul familiei Arapache, formată din bunica, mama și 6 copii, dintre care 3 sunt minori: Miruna – clasa a IV-a, Bogdan și Vlăduț în clasa pregătitoare. Tatăl a decedat răpus de o boală necruțătoare, astfel, de un an, cei 6 copii ai familiei sunt orfani. Cei 3 copii mari, au fost nevoiți să renunțe la școală, preluând o parte din responsabilitățile tatălui, aceștia înțeleg situația și sunt un sprijin pentru mama și pentru frații mai mici. Mama, Ioana Arapache, încearcă din răsputeri să facă față situației, are copii mici și timpul nu îi permite să se angajeze, dar face tot ce poate pentru a asigura copiilor ei cele necesare. Vlăduț dorește să învețe, să înfrunte toate greutățile și îndrăznește să viseze.

 

2. Vreau la scoala fam Arapache 1Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este alături de Vlăduț, acesta fiind unul dintre copii incluși în proiectul ”Vreau la școală”, în anul școlar 2015 – 2016. ADRA România a demarat din 2006, proiectul „Vreau la școală” prin care dorește să lupte împotriva abandonului școlar prematur. În prezent, la nivel național, 370 de copii beneficiază de acest program prin care li se asigură condițiile necesare continuării școlii. Beneficiarii sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii școlilor din zonă.

 

”Acest caz este unul de suflet pentru mine, fiind asemănător experienței mele personale. Tatăl meu a decedat când încă eram în proces de formare. Știu ce înseamnă să nu fie cineva care să te ajute, atunci când ai nevoie. Ceea ce sunt azi, din punct de vedere profesional, datorez unei persoane care a fost alături de mine, după decesul tatălui meu. Așa cum, eu am fost ajutat în procesul de formare, doresc să fiu aproape și să susțin această familie. Acești copii au potențial și pot să crească frumos cu susținere și îndrumarea potrivită.” a declarat Domnul Ionel Calotă, voluntar ADRA România.

 

3. Vreau la scoala fam Arapache 2”Învățământul este o prioritate pentru societatea actuală, de aceea copii care nu pot să se descurce, în domeniul educațional, de acestea bariere sociale, ar trebui să li se întindă o mână de ajutor.” a declarat Doamna Mariana Stan, Director Școala Gimnazială nr.1, localitatea Dor Mărunt, județul Călărași.

 

Cazul familiei Arapache a fost prezentat, în cadrul emisiunii ”Din toată inima!” difuzată de Speranța TV în data de 09.04.2016, puteți viziona această ediție accesând linkul:

 

http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-ajuta-6-copii-orfani-invitati-mariana-stan-ionel-calota-09-04-2016/

 

ADRA România susține educația! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ” și să se implice, o pot face prin:

 

voluntariat,

prin donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin

donații financiare în conturile ADRA sau

donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală”.

 

4. Vladut Arapache 2În această perioadă, oricine dorește să susțină copiii din proiectul ADRA ”Vreau la școală!” o pot face prin depunerea formularului 230 sau 200 de la ANAF, în funcție de tipul de venit realizat. Pentru descărcarea formularelor de redirecționare a 2% din impozit și pentru a urmării pașii de parcurs, accesați link ul cu detaliile necesare.

 

Schimbă o viață și vei schimba lumea! ADRA România

 

Joomla SEF URLs by Artio