Tipărire

Mergem înainte! - Student valdenz 2013

Schimbarea viziunii

Trebuie să recunosc faptul că, atunci când am auzit pentru prima dată de acest proiect, am fost destul de rezervat. Consideram impresiile celor deja implicați ca fiind cam exagerate, iar eu nu doar că nu mă vedeam făcând lucrarea aceasta (evanghelizare prin literatură + misiune medicală), dar o consideram a fi una care se adresează altora, în niciun caz tinerilor.

Printr-o persoană dedicată acestei lucrări, Dumnezeu m-a chemat personal să gust și să văd ce înseamnă „Student Valdenz”, ce înseamnă evanghelizarea prin literatură. Nu știam că, din momentul acceptării acestei provocări, viața mea avea să se schimbe complet. Au fost cel puțin patru aspecte care m-au marcat la primul contact cu proiectul:

În primul rând, am descoperit faptul că există foarte multe nevoi ale oamenilor care cer a fi împlinite. Pe plan fizic, relațional, mintal, spiritual, oamenii caută soluții la problemele lor.

În al doilea rând, am descoperit că oamenii încă iubesc cărțile. Atunci, am concluzionat eu, e nevoie de cineva care să le îndrepte atenția către cărțile care conțin adevărul timpului nostru.

În al treilea rând, am realizat că un evanghelist cu literatura (un student valdenz) este nevoit să facă față unei multitudini de provocări, pentru că ia contact cu oameni mulți și diferiți. Am conștientizat că un astfel de om trebuie să fie condus permanent de Duhul Sfânt.

În al patrulea rând, bucuria pe care văzut-o pe fețele tinerilor implicați m-a răscolit cel mai mult. M-am întrebat serios: Eu de ce nu pot fi la fel? Am descoperit mai târziu că această împlinire vine doar atunci când slujești, adică atunci când te dăruiești.

De acum începusem să privesc altfel proiectul acesta, însă foarte curând am fost pus față în față cu o altă mare provocare.

Criza de identitate a unui adventist

Perioada aceea a participării în Proiectul „Student Valdenz” m-a adus față în față cu ceea ce aș numi-o acum, criza de identitate a unui adventist care se considera normal. La modul cel mai serios, am căutat să răspund la întrebarea simplă: De ce sunt adventist de ziua a șaptea și ce implică lucrul acesta?

Scriptura, Spiritul Profetic și rugăciunea m-au

ajutat să găsesc răspuns la această întrebare atât de profundă. Am descoperit faptul că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea s-a născut ca o biserică misionară, iar orice membru al acesteia trebuie să fie un misionar. Am înțeles rolul și importanța evanghelizării prin literatură, împletită cu misiunea medicală. Am fost convins că această metodă va avea succes până la sfârșitul timpului. Am înțeles că aceasta este metoda aleasă de Dumnezeu pentru a lumina pământul cu slava Lui.

Personal, am ales să mă identific din ce în ce mai mult cu acest proiect, cu această școală, cu această lucrare despre care s-a spus că este cea mai nobilă – „este cea mai bună educație pe care o pot dobândi tinerii”.


Despre greutăţi şi lupte

Pentru a-ţi forma o imagine cât mai corectă despre acest proiect, vrem să-ţi punem în față cele mai mari provocări pe care le va întâmpina un student valdenz:

  • - va învăța lecția dureroasă a jertfirii de sine;
  • - va trebui să fie convins de importanța lucrării pe care o face, pentru că va avea de întâmpinat mari presiuni, uneori chiar din partea cunoscuților;
  • - se va lovi și de unele refuzuri, priviri ciudate și cuvinte dureroase din partea oamenilor, astfel că există mari șanse de a se descuraja;
  • - va suferi căldura sufocantă a verii;
  • - se va cere din partea lui o mare capacitate de adaptare la condiții și situații noi;
  • - va fi tentat uneori să se compare cu ceilalți – aici este posibil iarăși să apară descurajarea;
  • - va avea de înfruntat și oboseala.

Toate acestea te invităm să le cântărești şi să le compari cu ceea ce a făcut Isus pentru tine. Apoi citește te rugăm mărturiile de mai jos și hotărăște-te.


De ce aş alege iarăşi acest proiect?

Fie că ai auzit sau nu de acest proiect, te provocăm să te gândești serios ce vei face cu timpul pe care îl vei avea în vara aceasta. Unii deja au ales.

„Este locul în care Dumnezeu mi-a predat multe lecții valoroase. Am înțeles aici faptul că slujirea reprezintă cel mai nobil și mai înălțător lucru. Satisfacțiile și împlinirile trăite aici nu le-am mai găsit în nicio altă activitate.”

Bărbuceanu Ștefan – Craiova, DJ

„Consider Proiectul «Student Valdenz» ca fiind contextul ideal pentru o dezvoltare personală armonioasă. Nu cunosc un loc mai potrivit pentru a-mi folosi vacanța de vară.”

Pavelescu Lucian – Vatra Dornei, SV

„Este locul unde am învățat de fiecare dată altruismul și unde am experimentat personal făgăduința care spune: „Cel ce udă pe alții va fi udat și el.” Standardele înalte promovate aici și influența înălțătoare a tinerilor dedicați lui Dumnezeu fac din acest proiect unul pe care îl aștept cu atât de mare nerăbdare în fiecare vară.”

Țopârlan Alexandru – Pitești, AG

„Este locul în care L-am simțit de fiecare dată foarte aproape pe Dumnezeu, L-am auzit vorbindu-mi și lucrând în viața mea și a celor din jur. Este un privilegiu pentru mine să răspund din nou chemării Sale.”

Jarai Zsolt – Sărmașu, MS

„Participând pentru prima oară în acest proiect în vara anului 2009, Dumnezeu mi-a oferit cea mai frumoasă vacanță. De atunci nu pot să nu particip în fiecare an. «Student Valdenz» are un farmec aparte pentru că metodele de slujire și răspândire a Evangheliei folosite aici sunt exact metodele folosite de Mântuitorul atunci când era pe pământ. Voi participa cu siguranță și anul acesta.”

Mezdrea Daniela – Slatina, OT

„Un lucru e clar: Student Valdenz e locul în care Dumnezeu modelează, formează caracterul. Te provoc să încerci!”

Popa Bianca – Sebeș, AB

„Aici am avut bucuria de a-i conduce pe oameni la Hristos. Pentru mine, «Student Valdenz» este ca o oază de verdeață într-un loc secetos. Este ca un respiro care te invită să te oprești din ritmul alert al vieții și care te așteaptă să călătorești pe acea stradă cu dublu sens numită slujire. La final de drum, constați că beneficiarii sunt atât cei care primesc, dar mai ales cei care dăruiesc.”

Stănescu Olivia – Speriețeni, DB.

„Sunt lucruri pe care le faci o singură dată în viață, sunt evenimente pe care le trăiești o singură dată și sunt experiențe pe care rareori mai ai ocazia să le retrăiești. Am trăit în acest proiect o experiență pe care, din fericire, o retrăiesc an de an – studiul Cuvântului lui Dumnezeu, puterea rugăciunii de mijlocire, prieteni de nădejde, relații noi, o familie, o echipă pe care te poți baza. Vino și vezi, nu ai cum să regreți!”

Răceală Marta – Craiova, DJ.

„«Student Valdenz» este experiența de care orice tânăr are nevoie în aceste timpuri zbuciumate şi solemne, este locul unde sufletul găsește împrospătare și împlinire. A merge pe urmele lui Isus este cea mai nobilă experiență pe care o pot avea oamenii, iar proiectul oferă tocmai această experiență. Domnul te cheamă să faci echipă cu El! Nu ezita, pune-L la încercare, iar la sfârșit vei fi cel mai fericit!”

Calinovici Raluca – București

4 ani, 10 orașe mari, peste 250 de tineri implicați în misiune prin literatură. Sute de mii de cărți și reviste vândute și oferite. Milioane de oameni care au auzit mesajul Evangheliei – toate astea pentru că Dumnezeu a inventat Proiectul Student Valdenz. Noi mergem înainte. Tu ce faci?

Mai multe detalii legate de locațiile de anul acesta, dar și despre perioada înscrierilor vei găsi pe site-ul www.studentvaldenz.ro.

 

Mugurel Ciurea, responsabil proiect

Joomla SEF URLs by Artio