Print

Misiunea ca vocație

CA prelegeri 2016 39

Print

Apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova

”Când strigă un nenorocit, Domnul aude și-l scapă din toate necazurile lui.” Psalmii 34:6

Stimați frați,

Sigla ADRA Romania   vertical STANDARD 100 mareDin cauza condițiilor metereologice din ultimele săptămâni, mai multe județe din România au fost afectate de precipitațiile abundente. În urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime umane, însă în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Situația cea mai gravă este în județul Galați, unde 22 de localități au fost lovite de viitură, 750 de gospodării au fost avariate și 1300 de persoane au fost evacuate. 

Având în vedere aceste lucruri, Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din România în consultare cu Conferințele a hotărât ca sâmbătă, 29 octombrie 2016 să fie organizată o colectă specială ADRA la nivel național pentru inundațiile din Moldova în Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din România. 

În contextual inundațiilor din ultimele zile care au distrus sute de case și gospodării din Moldova și a condițiilor de trai total neadecvate în ajunul iernii, strategia ADRA România este ca sumele strânse cu ocazia acestei colecte să fie destinate intervenției umanitare pentru victimele dezastrelor naturale. Astfel, în completarea eforturilor făcute de către autoritățile statului, sunt vizate, în mod special, 4 localități din județul Galați, respectiv: Pechea, Cuza Vodă, Costache Negri și Slobozia Conachi. 

De multe ori, vedem situația celor nevoiași, dar suntem noi dispuși să și simțim alături de aceste persoane, oferindu-le sprijin și alinare, în momentele de încercare? Răspunde inima noastră cu sacrificiu și milă în fața unor astfel de nevoi? 

Ellen G. White în cartea ”Calea către Hristos” menționează: ”Spiritul lucrării dezinteresate pentru alții dă caracterului profunzime, statornicie și o bunătate plină de iubire asemenea lui Hristos, care aduce, celui ce are un asemenea caracter, pace și fericire. Atunci aspirațiile vieții sunt mai înalte.” 

Provocare (apel): ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!” este mai mult decât un moto, este un mod de viață, în care deciziile luate duc la bucurie și dezvoltare. Alege astăzi, ca prin darul oferit, să aduci sprijin și alinare persoanelor evacuate în urma inundațiilor din Moldova! 

”Când strigă un nenorocit, Domnul aude și-l scapă din toate necazurile lui.” Psalmi 34:6

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din România

Materialul în format Adobe Acrobat (pdf) poate fi descărcat de AICI

Print

Uniunea de Conferințe a Bisericilor Adventiste din România - informații Colectă inundații Moldova - 29 octombrie 2016

Comitetul Uniunii de Conferințe, în consultare cu cele șase Conferințe, a hotărât:

Sâmbătă, 29 octombrie 2016 – Colectă ADRA pentru inundațiile din Moldova în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Inundatii Galati 2 2În contextual inundațiilor din ultimele zile care au distrus sute de case și gospodării din Moldova și a condițiilor de trai total neadecvate în ajunul iernii, strategia ADRA România este ca sumele strânse cu ocazia acestei colecte să fie destinate intervenției umanitare pentru victimele dezastrelor naturale. Astfel, în completarea eforturilor făcute de către autoritățile statului, sunt vizate, în mod special, 4 localități din județul Galați, respectiv: Pechea, Cuza Vodă, Costache Negri și Slobozia Conachi. 

Informații Procedură Colectă

colecta se va organiza sâmbătă, 29 Octombrie 2016, recomandăm în cadrul serviciului divin de la ora 11:00 ca și colectă specială; 

materialul care se va citi cu această ocazie, înainte de efectuarea colectei, se intitulează Apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova (material de citit înaintea colectei); 

colecta se va înregistra în Procesul Verbal sub denumirea: Colectă ADRA-Inundații; 

sumele colectate de la fiecare comunitate locală vor fi depuse la Conferințe în cel mai scurt timp, iar Conferințele le vor trimite direct la ADRA România prin virament bancar. 

Implică-te!

În completarea eforturilor autorităților în vederea ajutorării sinistraților, ca de fiecare dată, ADRA România implementează proiectul ”Speranța mai presus de ape” prin care susține victimele inundațiilor. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

voluntariat;

donații materiale (atât produse alimentare, produse de igienă și de curățenie, dar și materiale de construcție); 

donații financiare în conturile ADRA;

donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranța mai presus de ape”;

dăruind la colecta din 26 Octombrie 2016 care va avea loc în toate bisericile adventiste din România.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este solidară cu sinistrații, implicându-se și îndemnând la un răspuns plin de compasiune pentru situația existentă. 

Eduard Călugăru

Trezorier

Uniunea de Conferințe

 

Print

Pod peste ape – apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova

Inundatii Galati 2 2Din cauza condițiile meteorologice din ultimele zile, municipiul București și mai multe localități din județele Buzău, Bacău, Constanţa, Galaţi, llfov, Prahova, Tulcea, Vrancea au fost afectate de precipitațiile abundente. În urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime umane, iar în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Situația cea mai gravă este în județul Galați, unde peste 1300 de persoane au fost  evacuate, iar 750 de gospodării au fost avariate.

Sigla ADRA Romania   orizontal  STANDARD 100 mareAgenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor – ADRA România se pregătește pentru primele intervenții la fața locului, în cadrul proiectului ”Pod peste ape”.  După ce, într-o primă fază au sosit informații de la colaboratorii ADRA România din acea regiune, echipele ADRA din toate zonele țării se pregătesc pentru deplasări în zona inundată pentru a oferi alimente, apă, articole de igienă la sute de familii, în localitatile Pechea, Cuza Vodă, Costache Negri și Slobozia Conachi din județul Galați.

”Nu există victime umane, însă sunt sute de case inundate. Este foarte frig acum spre deosebire de alte situații când au fost inundații. Oamenii plâng, nu știu de ce să se apuce în condițiile în care toată casa le este plină cu nămol – o situație greu de descris în cuvinte. Apa este peste tot. Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe lângă durerea pricinuită de dezastrul care vine pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană. Este vremea să ne implicăm și să aducem mângâiere celor îndurerați. Este nevoie de voluntari harnici și pricepuți care să fie dispuși să-și lase confortul lor și să-și ajute semenii greu încercați în ajunul iernii” a declarat Florin Istrate, Responsabil ADRA în zona Moldova și Bucovina.

”ADRA România se alătură cu toată inima apelului la solidaritate împreună cu sinistrații din Moldova și va oferi, în prima istanță, intervenție umanitară de urgență în completarea eforturilor autorităților. Suntem chemați să fim brațele întinse pentru semenii noștri greu încercați. Pe lângă donațiile materiale și financiare – de care este atâta nevoie în zilele acestea – , nu există voluntar care să nu-și găsească locul în această intervenție umanitară” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Inundatii Galati 2 1Pentru a răspunde prompt asistării nevoilor victimelor inundațiilor, coordonatorii zonali ADRA  din toată țara vor interveni la fața locului pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. Toți cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin contractarea responsabililor zonali sau coordonatorilor de proiecte pentru deplasările zilnice în județul Galați, în funcție de zona din care provin:

ADRA Moldova și Bucovina sprijină în fiecare zi, pe parcursul intervenției.

Adresa: Bacău, str. Oituz nr.53, Județul Bacău

Persoană de contact: Gabriela Istrate (0745 755 133)

Duminică (16 Octombrie) 

ADRA Muntenia și Dobrogea:

Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15

Persoană de contact: Daniel Neacșu (0746 233 447)

ADRA Transilvania de Nord și Maramureș:

Adresa: Cluj-Napoca, str. Streiului nr.3

Persoană de contact: Ioan Feier (0756 109 409)

Luni (17 Octombrie 2016)

ADRA Muntenia și Dobrogea:

Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15

Persoană de contact: Daniel Neacșu (0746 233 447)

Marți (18 Octombrie) 

ADRA Transilvania de Sud:

Adresa: Tg. Mureş, str. Predeal nr.120, Județul Mureș

Persoană de contact: Reinhard Suciu (0751 432 226)

Miercuri (19 Octombrie) 

ADRA Banat și Crisana:

Adresa: 310237 Arad, str. Ştefan cel Mare nr.3

Persoană de contact: Daniel Bota (0758 087 351)

Joi (20 Octombrie)

ADRA Oltenia:

Adresa: Craiova, str. Mitropolit Firmilian, nr.18

Persoană de contact: Andrei Daniel (0744 541 179)

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

voluntariat,

donații materiale (produse alimentare, produse de igienă, de curățenie, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături),

donații financiare în conturile ADRA,

donând direct pe site ul adra.ro/doneaza.

ADRA România

 

Print

A 4-a intervenție umanitară ADRA România pentru refugiații din Grecia

Refugiati 4”Acasă aveam de toate, aveam o casă și prieteni. Acum am pierdut totul. Când mergeam la școală îmi doream să devin medic. Îmi dau seama că este foarte greu să ajung medic, în condițiile actuale. În orice țară aș merge, aș vrea să îmi termin studiile. Statutul de refugiați  ne face diferiți. Ne-am pierdut casa, toate lucrurile, nu mai avem nimic. Ne dorim doar să fim în siguranță, în orice țară am merge” a mărturisit Haula, o adolescentă de 16 ani, din Sinjar, Irak, găzduită în tabăra Petra Olympus din Grecia după ce a părăsit localitatea natală din cauza genocidul din luna August 2014. 

logo ADRA Speranta imigrantiProiectul ”Speranță pentru imigranți” este modalitatea prin care Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România vine în sprijinul oamenilor care pleacă din țara lor, fugind de persecuție sau de conflictele armate, sperând să găsească liniște și alinare în alt loc decât în propria țară.  Povești de viață impresionate, la fel ca cea a Haulei, au fost întâlnite de cei 14 voluntari ADRA România care, în perioada 21 August – 04 Septembrie 2016, au desfășurat a 3-a intervenție umanitară în tabăra de refugiați Petra Olympus Grecia. Voluntarii au sprijinit și au arătat compasiune prin consiliere psihologică și asistenă medicală refugiaților din tabără.

Refugiati 3”Dincolo de mărturii și statistici există oameni reali cu povești triste despre suferință și pierderi, precum și despre speranță și motivație, oameni pe care nu îi cunoaștem, dar care au nevoie de ajutor. Prin programele ADRA specifice, avem o mână întinsă pentru a susține și a reabilita pe acești oameni care au trecut prin încercări și greutăți” a declarat Domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România. 

Refugiati 1Fiind impresionați de drama trăită de acești oameni care fug din calea războiului și se confruntă cu greutățiile, o grupă de voluntari ADRA România va realiza cea de-a 4-a intervenție umanitară pentru refugiații din Grecia, în perioada 16 – 19 Octombrie 2016. 

Refugiati 2”Cu această nouă ocazie de solidaritate umanitară dorim să traducem valorile ADRA într-un răspuns adaptat nevoilor refugiaților din tabăra Petra Olympus Grecia, arătând compasiune și spirit umanitar. Nu facem altceva decât să ne punem la dispoziția semenilor noștri aflați în situații disperate prin instrumentele pe care le avem la îndemână, cu scopul de a oferi o altă perspectivă zilei de mâine” a declarat Doamna Valentina Sturzu - Cozorici, Manager proiect ADRA România. 

Refugiati 5ADRA, prin birourile din Europa, este activă în două tabere de refugiați, Iraklis (cu o capacitate până la 550 persoane) și Petra Olympus (cu o capacitate până la 1500 persoane), intervenind în adăpost, oferind soluții eficiente de urgență pentru apă și igienă, alimente, asistență medicală și consiliere. În perioada 16 – 19 Octombrie 2016, în Tesalonic, Grecia, va avea loc o întâlnire pentru situația actuală a refugiaților din Grecia. La întâlnire vor participa înalți reprezentanți ai administrației ADRA Internațional și ADRA Europa, reprezentanți ai birourilor ADRA Germania, România, Serbia, Croația, Slovenia și Macedonia, reprezentanți ai autorităților locale elene, Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) și lideri ai taberelor de refugiați.

Refugiati 6La nivel național, în data de 10 Octombrie 2016, ADRA România împreună cu alte 21 de organizații non-guvernamentale active în domeniul migrației și azilului au trimis o scrisoare deschisă Prim-Ministrului Dacian Cioloș în care solicită deblocarea activității Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților, comunicarea numelui persoanei responsabile de coordonarea comitetului și componența secretariatului tehnic. Textul integral al scrisorii poate fi vizualizat la următorul link.

Implică-te!

Echipa voluntari ADRA AugDin anul 2015, atât în țară, cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

voluntariat (în țară sau în afara țării),

donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte), 

donații financiare în conturile ADRA,

donând direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”.

ADRA România

 

Joomla SEF URLs by Artio