Tipărire

Curajul de a fi diferit

de Corina Sisu

     pg copii feb 12Uraaaaaa! Mergem în Franţa, mergem la bădica (aşa îi spun cele două surioare, Hadasa şi Timeea, unchiului lor)!

În acest ton şi sub aceste exclamaţii de bu­curie a început concediul din vara anului 2011. Întotdeauna întâlnirea cu bădica era dorită şi plăcută. În ciuda călătoriei lungi cu maşina, a oboselii şi a plictiselii de a sta ore întregi pe un scăunel, gândul că vor ajunge la bădica le oferea motive serioase pentru a răbda aceste inconveniente.

În sfârşit … ajunşi acolo!!! Bucuria întâlnirii a fost mare şi cu adevărat frumoasă, iar cele două surioare şi-au văzut dorinţa împlinită. Programul zilnic al fetiţelor a inclus plimbări, joacă şi noi locuri descoperite, iar toate acestea le-au adus multă fericire.

Printre aceste locuri a fost unul cu totul deo­sebit.

– Apă! Apă mare şi multă, strigă dintr-o dată surioara mică.

– Oceanul! Mami, am văzut oceanul! Vai, ce mare este! întregi peisajul surioara cea mare.

Aşa am descoperit cu toţii oceanul. Dar nu puteam vedea această splendoare de apă fără a descoperi mareea. Acest lucru ne-a uimit pe toţi, de la cel mai mic până la cel mai mare.

Bucuria şi uimirea celor două surioare nu s-a terminat aici pentru că, atunci când apele oceanului s-au retras treptat de pe fâşia de uscat acoperită anterior, plaja a devenit dintr-odată o imensă întindere de nisip, pe care se zvârcoleau mii şi mii de steluţe de mare.

– Vai, mami, dar ce sunt astea? întrebă nedumerită Hadasa.

– Ce frumoase sunt! exclamă Timeea.

– Dar nu am văzut niciodată aşa ceva! continuă să se mire surioara mai mare.

În timp ce ele le atingeau şi chiar le luau uşor în mână ca să le admire şi să le analizeze formele mari şi mici, mi-a venit în minte acel băieţel din povestea lui Bruno Ferrero care a reuşit să facă un lucru extraordinar prin îndrăzneala lui. Fiind uimit şi el la vederea miilor de steluţe de mare care se zvârcoleau în agonie pe ţărm, unde fuseseră aruncate de o furtună pe ocean, şi-a scos încălţămintea din picioare şi a început să adune micuţele steluţe de mare şi să le arunce în ocean. Pe când băieţelul era ocupat să tot repete această operaţiune, un bărbat de pe faleză l-a strigat şi l-a întrebat ce face. El a răspuns ferm că vrea să salveze viaţa steluţelor de mare. Atunci bărbatul a râs şi i-a spus că sunt mii de steluţe de mare, iar el nu le va putea salva viaţa tuturor. Băieţelul a zâmbit şi, în timp ce fugea să arunce altă steluţă de mare în apa oceanului, i-a răspuns că tocmai îi salvase viaţa aceleia. Bărbatul, rămas fără replică, îşi scoase şi el pantofii din picioare şi începu să adune steluţe de mare şi să le arunce în ocean. După el, alţi oameni aflaţi pe plajă au început să facă acelaşi lucru, până când s-au adunat mii de persoane şi, în felul acesta, toate steluţele de mare au fost salvate.

Chiar dacă eşti doar un copil, poţi face lucruri uimitoare prin îndrăzneala şi curajul tău. Putem schimba lucrurile în bine, aşa cum a făcut acest băieţel, salvând viaţa a mii de steluţe de mare. Fii un copil care să aibă curaj să facă lucruri bune şi frumoase, chiar dacă trebuie să acţionezi diferit de toţi prietenii tăi!

Joomla SEF URLs by Artio